Schönrinnenkarsee - 13 km

Beschrijving

Vandaag besluiten om naar een bergmeer te lopen, de Schönrinnenkarsee. We rijden naar Gries en parkeren daar de auto op het parkeerterrein aan het eind van het dorp. Daar starten diverse wandelingen. Wij volgen de onverharde weg richting de Nisslalm. Er loopt ook een klauterpad naar  de Nisslalm, maar vanwege de hond besluiten wij die niet te lopen. De weg naar de Nisslalm is goed te lopen en dat is met deze warmte wel zo aangenaam. Onderweg passeren we talloze stroompjes en watervallen. Als we de Nisslalm passeren vraag de eigenaresse waar wij naar toe gaan. De Schönrinnenkarsee is bereikbaar zegt ze, maar ze benadrukt tevens dat we niet verder mogen lopen omdat dat nog niet kan. Het eerste stuk na de Nisslalm is ook nog goed begaanbaar. Als dat zo doorgaat zijn we er zo denken we nog. Maar dan komt het... het pad gaat niet veel later steil omhoog. We moeten over veel rotsen klauteren. Op sommige stukken is dit extra lastig door de sneeuw die daar nog overheen ligt. Hierdoor kan je niet zien hoe de rotsblokken liggen. Ook is de onderste sneeuw al aan het smelten wat het verraderlijk maakt. Het is een pittige klim. Als we dan eindelijk de "See" zien liggen, ligt er voor ons een groot sneeuwveld. Het is niet te doen om dit over te steken. Je kan niet zien hoe de rotsblokken lopen en doordat de onderkant van de sneeuw smelt, zak je er meteen ver in weg. We kijken even rond want we willen wel graag tot aan de "See" komen. Dan zien we een smal stuk met sneeuw. Hier kunnen wij met een paar voorzichtige stappen wel oversteken. Voor de hond is dit een ander verhaal. Dan de hond maar een stuk dragen... En dan zijn we er eindelijk! Het is een prachtig gezicht, het meer is grotendeels nog bedekt met sneeuw en ijs. We trekken snel onze fleecevest. De Schönrinnenkarsee ligt in een inham waar de zon momenteel niet schijnt en het is hier dan ook behoorlijk koud. We houden even pauze, maken natuurlijk de benodigde foto's en genieten van een heerlijk kopje thee. Het weer begint te betrekken. Er komen grote wolken opzetten achter de berg en de bergen om ons heen. We besluiten daarom weer terug te lopen voordat we in de mist zitten. We klauteren weer over de rotsen naar benden. Het is goed uitkijken waar je loopt want door de losse steentjes kan je snel uitglijden.
Als we eenmaal weer op het normale pad lopen gaat de afdeling vlot. En we hebben geluk gehad, wij lopen precies langs de regen. Af en toe voelen we een spatje vallen, maar de harde regen treft ons niet. Als we bij de auto zijn zien we donkere wolken en regen boven de Schönrinnenkarsee. Gelukkig zijn we al beneden. Het was een prachtige wandeling en de "See" was de pittige klim meer dan waard! 

 

Uitrusting voor wandelen in de bergen

In de bergen kan het weer zeer plots omslaan. Dat ondervonden wij ook op onze wandeling naar de Schönrinnenkarsee. Het is daarom belangrijk altijd in ieder geval regen- en warme kleding mee te nemen als je gaat wandelen in bergachtig gebied.

Onze rugzakken zijn bij wandelen vaak gevuld met een standaard basisuitrusting. Deze bestaat uit: voldoende drinkwater en eten, regenponcho, fleecevest, reserve sokken, touw, EHBO-kit, uitzuigpompje, kompas, reserve batterijen, gps en een kaart van het gebied. 

 

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Schönrinnenkarsee2.gpx
GPS eXchange bestand 228.3 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0