Schödersee - 11 km

Beschrijving

Als we de camping aflopen slaan we gelijk het eerste pad linksaf. Het pad slingert tussen de weilanden door. Het is meteen al genieten van het prachtige zicht op de bergen om ons heen. We passeren een vervallen huis en een typisch Oostenrijks kapelletje van hout. Het eerste deel van de wandeling is vrij druk. Maar nadat we het eerste meer zijn gepasseerd komen we niemand meer tegen. Een groot contrast met het eerste deel van de route. We gaan het bruggetje over en dan wordt het pad wat slechter. Langs de rivier lopen we over grote, gladde rotsblokken omhoog. Het is goed opletten dat Fritz in al zijn jeugdige enthousiasme niet met zijn poot verkeerd tussen de rotsblokken komt te zitten. Als we wat hoger zijn wordt het dal en het pad breder. Hoewel de markering niet altijd duidelijk is aangegeven, wijst het pad eigenlijk de weg. We steken verschillende keren de rivier over. De staat van de bruggen verschilt. Als we vanuit een dichter begroeid gebied een weide overlopen, voelen we al dat we er bijna zijn. We passeren nog een bos en dan...prachtig zicht op de Schödersee!

Helemaal alleen staan we bij het meer dat is omringd door een imposante bergketen en waardoor je je even heel klein voelt. Na wat eten lopen we weer terug over hetzelfde pad waarover we gekomen zijn. Hoewel het geen extreem steile route is, zorgt het dalende hoogteverschil er voor dat we een stuk sneller lopen als op de heenweg. Eenmaal weer terug bij de camping genieten we na van de wandeling en is het inmiddels tijd voor het avondeten.

 

Wist u dat?

De Schödersee ligt in het Grossarltal. Dit voor het verkeer doodlopende dal, is onderdeel van Nationalpark Hohe Tauern. Grossarltal telt zo'n 400 km gemarkeerde wandelroutes en zo'n 40 berghutten.

 

Bron: www.grossarltal.info

 

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Schödersee.gpx
GPS eXchange bestand 54.9 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0