Pollesalm - 12 km

Beschrijving

Wij hebben nieuwe wandelstokken en die willen we uiteraard even uitproberen. We besluiten daarom aan het begin van de middag vanaf de camping de Sagenweg te volgen en naar de Alpengasthof am Feuerstein te lopen. De route is goed aangegeven en de beelden en beschrijvingen zijn leuk om te zien/lezen. Het lopen met stokken is wel even wennen.
Als we boven op de berg zijn blijkt de Alpengasthof am Feuerstein gesloten te zijn. Dat is even een tegenvaller. We bekijken de kaart en besluiten verder te lopen naar de Pollesalm die ook gelosten is. We vervolgen de weg en lopen langs het water verder de berg op. Door de bomen/struiken hebben we weinig uitzicht...tot we in het dal bij de Pollesalm aankomen. Een prachtig uitzicht op de omringende bergen! Bij de rotsen lopen verschillende Murmeltiere. Een leuk gezicht, ze kijken je helemaal na. We gaan even heerlijk bij de Pollesalm zitten om wat te eten en te drinken. Daarna lopen we weer over dezelfde weg terug naar de Alpengasthaf am Feuerstein. Daar pakken we een ander pad (dus niet de Sagenweg) terug naar de camping. Eerst klimmen we nog een stukje en dan zetten we de daling in. En wat voor een daling. Zoals te zien is in de eigenschappen van de route, is het een behoorlijk steile afdaling. Wij zijn dan ook blij met onze wandelstokken, want die vangen veel "klappen" op je knieën op. We komen naast de camping in een weiland tussen de koeien uit. Door het dorp lopen we weer terug. We zijn moe, maar hebben erg genoten van het prachtige zicht bij de Pollesalm!


Over Murmeltiere

Murmeltiere ofwel de alpenmarmot is een knaagdier dat oorspronkelijk voorkomt in de Alpen. Ze zijn van daaruit succesvol ingevoerd in de Pyreneeën, de Karpaten, het Zwarte Woud en de oostelijke Alpen. Ze leven in alpenweiden boven de boomgrens, tussen de 600 en 3200 meter boven zeeniveau en voornamelijk op de zuidkant van steile rotsige heuvels. 
Een volwassen alpenmarmot is tussen de 50 en 55 centimeter lang. De staart is nog eens een 15 tot 20 centimeter lang. Zijn gewicht varieert door het jaar maar in september, wanneer hij het zwaarst is, kan hij tussen de 4,3 en 6 kilogram wegen. In de lente wegen ze ongeveer drie kilogram. Mannetjes wegen meer dan vrouwtjes.

Bron: Wikipedia

 

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
route pollesalm 12,3km.gpx
GPS eXchange bestand 200.2 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0