Kreuzeck - 13 km

Beschrijving

Als wij gaan wandelen in het het buitenland, hebben wij naast onze gps ook altijd een topografische kaart van het gebied bij ons. Op die kaart zie ik een bergmeer liggen, een mooi doel om naar toe te wandelen.

Vanaf Naturcampin Stockham rijden we met de auto naar het startpunt van onze wandelroute. De route gaat meteen bergopwaarts. Het eerste deel lopen we nog door een schaduwrijk bos, maar al snel voert de zon de boventoon. En hoewel het nog maar half mei is, brand de zon al behoorlijk goed.

De bomen maken langzaam plaats voor rotsen en mossen. De gele routebordjes beginnen ons nu ineens op te vallen. De aangegeven tijd op deze bordjes, meestal een ruime schatting voor ons, neemt nu niet af. Na vele bordjes gepasseerd te hebben, blijft de tijd daarop hetzelfde...

Hoe hoger wij in de bergen komen, des te slechter wordt het pad. Het is een modderige bedoeling. De bovenste laag van de bevroren grond is iets gaan smelten. Laat daar een kudde koeien overheen lopen en je hebt een beeld hoe het pad is. Daarnaast zijn  grote delen besneeuwd. En doordat de ondergrond erg ongelijk is, is het erg lastig lopen. Elke stap zetten we voorzichtig omdat we niet weten wat voor grond er onder sneeuw zit. Af en toe zakken we tot onze knieën weg in de sneeuw.

Het adembenemende uitzicht vanaf de bergkam maakt de klim meer dan goed. Het is prachtig! Omdat het pad naar het bergmeer niet te zien is door de sneeuw, besluiten we onze route aan te passen. We genieten van het zicht op het meer en lopen dan over de kam van de berg naar het kruis "Kreuzeck". Ook op dit stuk moet je voorzichtig lopen vanwege de zachte sneeuw. Na een pauze bij Kreuzeck, lopen we nog een klein stukje over de kam, om daarna de afdaling in te zetten. We zien een berghut liggen. Een mooi punt om even iets te gaan eten. Helaas is de hut nog gesloten. We vervolgen het grindpad en in een omtrekkende beweging om de berg, dalen we af om uiteindelijk weer bij de auto uit te komen.

 

Tip
Ondanks da het al mei was en erg warm was, lag er in de bergen nog veel sneeuw. Ga daarom áltijd goed voorbereid op pad! Neem voldoende eten, drinken en extra (regen)kleding mee.

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Naar Kruis - 13 km.gpx
GPS eXchange bestand 58.4 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0