Oosterbeek - 7 km

Beschrijving

We parkeren de auto bij Sluizencomplex Driel (aan de zijde van Oosterbeek). Na het bekijken van de sluizen lopen we over de weg langs het bos naar kasteel Doorwerth. We bezichtigen het prachtige kasteel en de binnenplaats. Daar nemen we plaats op het terras voor een gezellige lunch. Na de lunch lopen we verder langs het kasteel en lopen we over de Italiaanseweg het bos in. De weg loopt door het bos de heuvel op. Het bos bestaat voornamelijk uit loofbomen waardoor het een mooi open karakter heeft. We verlaten de verharde weg en en lopen dieper het bos in. Dan lopen we langs wat huizen en we komen bij een kruising met een ouderwetse wegwijzer. We slaan rechtsaf en we volgen de weg iets omhoog. Vandaar hebben we een prachtig uitzicht over de Rijn op Arnhem. We lopen vervolgens over een laan met aan weerskanten prachtig gekleurde struiken.

We lopen de laan af en keren dan terug om linksaf te slaan. Daar komen we weer uit bij een veld vanwaar we wederom prachtig uitzicht hebben op de Rijn, Arnhem en Driel. Vanaf het veld lopen we door het bos, de heuvel af terug richting de auto. Het was een leuke route.

 

Over kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een waterburcht in de uiterwaarden van de Rijn nabij het dorp Doorwerth (Gelderland).  Het kasteel wordt voor het eerst genoemd in 1260, toen het door de heer van Vianen werd belegerd en in brand gestoken. Gedurende de daaropvolgende 20 jaar is de burcht weer hersteld. In 1435 verkreeg Reinald van Homoet het kasteel en liet het flink uitbreiden. De daaropvolgende eigenaren van het kasteel verbleven er slechts zelden en dit is waarschijnlijk een van de redenen dat Doorwerth nog een zeer middeleeuws aandoend uiterlijk heeft. Het kasteel raakte zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog is weer volledig en vandaag de dag is het eigendom van de stichting Geldersch landschap en Kastelen. Het kasteel en de daarin gevestigde musea zijn te bezichtigen.

Bij kasteel Doorwerth staat een prachtige monumentale boom (Robinia). De boom is rond 1579 geplant en het is de oudste van Nederland. De boom is één van drie; de andere twee werden in de Tweede Wereldoorlog vernield.

Bron: Wikipedia

 

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Route Oosterbeek - 7 km.gpx
GPS eXchange bestand 95.8 KB

Vertrekpunt
Laat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0