Mook - 9 km

Beschrijving

Voor vandaag hebben we een wandelroute van Natuurmonumenten uitgezocht. We gaan de gele route 'Twee Schansen' lopen over de Mookerheide nabij Mook. We vertrekken vroeg en parkeren op het parkeerterrein naast Herberg Het Zwaantje. Vanaf de parkeerplaats steken we de weg over. Hier zien we meteen al de (gele) routemarkering. We lopen de weg in en we zien dat deze een eind verderop is afgezet met lint. Precies op het punt waar wij linksaf moeten slaan. Er blijkt een hardloopwedstrijd te zijn. Omdat ze nog niet begonnen zijn mogen we doorlopen. We lopen langs de weilanden het bos in. Overal zien we geel lint en het lijkt er toch echt op dat we grote delen over het hardloopparcours lopen. Als dat maar goed gaat. Dan lopen we het bos uit. We lopen langs een parkeerplaats en Jachtslot Mookerheide. Voorbij het slot slaan we weer links het bos in. Ook hier is alles weer afgezet. We mogen doorlopen als we maar in de berm gaan staan als de hardlopers komen. Okay, we hebben nu al zo'n 3 kilometer gelopen en nog geen hardloper gezien...We lopen door het prachtige herfstbos en moeten dan door een hek. We komen op de heide en het begrazingsgebied. Dit gebied ligt een stuk hoger en je hebt dan ook een mooi uitzicht. Als we het trapje naar beneden lopen zien we ze staan, prachtige Schotse Hooglanders. Als ik ze op de "kiek" ga zetten komen de hardlopers er aan. Zij lopen net buiten het begrazingsgebied. Zodra de hardlopers voorbij zijn vervolgen wij ook onze route. We lopen het begrazingsgebied uit, de volgende heuvel op. Hier moeten wij weer aan de kant. Groep 2 komt er aan. We kijken naar de hardlopers en als ook zij weer voorbij zijn, lopen we verder. We komen bij een uitzichttoren. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht. Helaas is het mistig waardoor wij niet heel ver kunnen kijken. Vanaf de uitkijktoren lopen we weer het bos in. Het bos is afwisselend. En dan...wat zien we dan?! Een dinosaurus! Uiteraard zetten we deze op de foto en lopen dan snel verder voordat hij ons te pakken krijgt ;-)

We lopen verder door het bos en aan de andere kant van de heide lopen we een heuvel op. Hier staat een aparte boom, een boom met zeven stammen! Niet veel verder komen we weer uit bij het Jachtslot. Vanaf dat punt volgt de route dezelfde weg terug naar de parkeerplaats.

Het was een mooie en afwisselende route!


Natuurmonumenten App

Deze route hebben wij gelopen met behulp van de Wandel- en Fietsroute app van Natuurmonumenten. Met behulp van deze app is het makkelijk navigeren. Daarnaast geeft de app informatie over het gebied waar je loopt en bezienswaardigheden waar je langsloopt. Echt een aanrader om eens te proberen.

Bron: natuurmonumenten.nl

 

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Mook 8,8 km.gpx
GPS eXchange bestand 89.9 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0