Maashorst - 6 km

Beschrijving

We gaan naar natuurgebied De Maashorst om lekker een stukje te wandelen. We besluiten zelf een route te maken. We starten met de blauwe route. We lopen door het bos en gaan het begrazingsgebied in. Een mooie vlakte met gele bloemen ligt voor ons. Het is af en toe goed kijken waar de blauwe paaltjes staan. Als we op het fietspad komen gaan we links. Een stukje verder lopen de runderen. Altijd een mooi gezicht.

Als de blauwe route linksaf gaat, slaan wij rechtsaf. We lopen het begrazingsgebied uit, om er niet veel later weer een stuk doorheen te lopen. Als we weer uit het begrazingsgebied lopen, volgen we een stukje van de gele route. Over kleine bospaden lopen we richting de snelweg. Door de bossen lopen we langs de snelweg. Net voorbij het modelbouwvliegveld gaan we weer links om vervolgens rechts het begrazingsgebied weer in te lopen. Over de heide en door het bos lopen we tot we weer op de blauwe route komen. Deze volgen we weer tot we uitkomen bij de auto. Het was een leuke afwisselende route!

 

Over Maashorst en Schotse Hooglanders

Natuurgebied Maashorst is een 2400 hectare groot aaneengesloten landschapspark dat zich uitstrekt over de gemeenten Oss, Uden en de plaatsen Schaijk, Zeeland, Nistelrode en Heesch. Het idee om hier een aaneengesloten natuurgebied te stichten is ontstaan in de jaren 60 van de 20e eeuw. Het gebied bestaat uit een aantal verschillende landschapstypen. Zo is er onder ander naaldbos, maar ook heide, ouderwets boerenland en houtwallen.
In het gebied komen verschillende dieren voor waaronder Schotse Hooglanders. Een runderras met lang - meestal roodbruin - haar en grote horens. Een volwassen stier weegt 800 kilo en een koe 500 kilo. Schotse hooglanders kunnen tot achttien jaar oud worden. Schotse Hooglanders zijn geschikt om het hele jaar als grote grazer te worden ingezet. Ze hebben weinig zorg nodig en zijn zelden agressief. Daarom worden ze vaak in natuurgebieden gehouden.

 

Bron: wikipedia.nl

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Maashorst - 6 km.gpx
GPS eXchange bestand 68.7 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0