Maashorst - 5 km

Beschrijving

Vandaag gaan we wandelen in natuurgebied De Maashorst (gemeente Uden). We parkeren de auto en besluiten te beginnen met de oranje route van 5 km om aansluitend de rode route van 7 km te lopen.

Het eerste deel van de route lopen we over de weg, maar al snel ruilen we die in voor onverharde paden tussen de weilanden. Zo lopen we langzaam het bos in. De rest van de route wisselen bos en weide elkaar. De Maashorst blijkt een populair natuurgebied te zijn. We komen op onze 5 km wandelen namelijk veel mensen tegen, wandelaars, fietsers en zelfs een vierspan. Het laatste deel van de route volgt gedeeltelijk de kabouterroute (leuk wandelroute voor kleine kinderen). Af en toe zien we dan ook een kabouter staan. We komen weer terug bij de parkeerplaats en besluiten even bij het Natuurcentrum op het terras te gaan zitten voor een kopje koffie/thee met gebak. En dan, net voordat we willen beginnen aan deel twee (de rode route van 7 km), begint het te regenen. We schuilen binnen in het Natuurcentrum en buiten gaat het steeds harder waaien, regen en zelfs onweren. Als de buienradar bekijken zien we dat het voorlopig nog zo blijft. We besluiten daarom het vandaag bij deze 5 km te laten. Maar we komen zeker nog eens terug om een langere wandeling door dit prachtige gebied te maken!


Over natuurgebied De Maashorst

Provinciaal Landschap De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant, omgeven door de gemeenten Bernheze, Uden, Landerd en Oss. Een verrassend natuur- en cultuurlandschap. Heidevelden, weiden en bossen, hoogteverschillen en open vlakten, waterpartijen en beekjes. Allemaal grijpen ze terug op de eeuwenoude historie van De Maashorst, waarin het de bewoners waren die het gebied in de loop van vele eeuwen vorm gaven.

Natuurgebied De Maashorst biedt een wandelroutenetwerk van meer dan 700 kilometer. U bepaalt zelf de afstand van uw wandeling. In Natuurcentrum De Maashorst in Slabroek (gemeente Uden) kunt u terecht voor een breed palet aan educatief materiaal, vele wandel- en fietsroutes, natuurboeken, ansichtkaarten, streekproducten en informatie over flora en fauna. Tevens kunt u er genieten van streekproducten met koffie/thee.

 

Bron: demaashorst.nl en natuurcentrumdemaashorst.nl

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Route Maashorst - 5 km.gpx
GPS eXchange bestand 56.6 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0