Bakkeveen - 11 km

Beschrijving

Het wordt een warme dag dus we staan vroeg op om te gaan wandelen. Vanaf camping 'De Drie Provinciën' waar wij overnachten, loop je zo natuurgebied Mandefjild in. Er zijn verschillende routes uitgezet, maar wij vinden ze allemaal te kort. Daarom besluiten wij de bruine en de groene route te combineren.

We lopen over het bospad en gaan door het klaphek het begrazings-gebied in. Wij mogen er gelukkig nog in met de (aangelijnde) hond. Vanwege incidenten met loslopende honden wordt er namelijk overwogen honden definitief te verbieden... De bruine route loopt langs de rand van het gebied. We lopen heerlijk onder de bomen langs de heide / grasvlakte. Als de route weer bijna terug is bij het klaphek, gaan we over op de groene route. We lopen heerlijk door het koele bos. En gedurende de hele route passeren we diverse klaphekjes. In een van de begrazingsgebieden zien we ook een kudde schapen lopen.

De route is goed aangegeven al moeten we soms wel even goed kijken. De groene paaltjes vallen niet altijd goed op  ;-)

Op een gegeven moment komen de groene, rode en blauwe route voor een deel samen. Als we deze routes (blauw en rood) achter ons laten, lopen we over een prachtig heuvelachtig gebied. Langs diverse vennetjes lopen we langzaam het gebied uit. We steken de weg over en lopen aan de overkant van de weg verder door het bos. Als we het oorlogsmonument gepasseerd zijn lopen we ook dit bos weer uit. Nu steken we wederom de weg over en lopen door een strook bos langs de weg terug naar het startpunt.

Ondanks de warmte was het een heerlijke en prachtige route om te lopen! 

 

Over natuurgebied Mandefjild

Natuurgebied Mandefjild is 235 hectare groot en bestaat uit bos, water, heide en zandverstuivingen.

De heide wordt onderhouden door grazende Drentse heide-schapen die aan de rand van het terrein een eigen schaapskooi hebben gekregen om de nacht door te brengen. De schapen krijgen bij het beheren van het gebied hulp van Exmoorpony’s.

 

Bron: itfryskegea.nl

 

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Bakkeveen - 10.8 km.gpx
GPS eXchange bestand 119.1 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0