Hoscheid - 7 km

Beschrijving

Tijdens onze vakantie eind maart 2015 hebben we de Klangwanderweg gelopen. Een niet al te lange route langs allerlei "klingel-klangels". Voor mijn broer was het de eerste keer dat hij deze route liep, maar voor ons wordt het herinneringen ophalen. 10 jaar geleden liepen wij namelijk deze route al eens met Sanne die toen nog maar een pupje van een week of 12 oud was. Zou ze, nu 10 jaar ouder, het zich nog herinneren?

We parkeren de auto bij het kerkje. Daar staat een groot informatiebord over de route. Hier is ook de eerste "klingel-klangel". Een grote tafel van metaal met vormen er op. Als je op die vormen slaat hoor je een geluid (tromgeroffel, ritselen). Na even gekeken te hebben bij het oorlogs-monument, vertrekken we. Bij een van de boerderijen worden we vrolijk uitgeblaft door een hond, maar we zien hem in eerste instantie niet lopen... en dan blijkt hij in een opening boven de deur te staan.

We lopen Hoscheid uit en dan besef ik me ineens dat ik de gps niet aangezet heb. Ik doe het alsnog, maar hierdoor ontbreekt er helaas wel een stukje in onze gpx-route (maar wees gerust, de route is heel goed aangegeven). Langs de tweede "klingel-klangel" lopen we het bos in. Langs verschillende "klingel-klangels" lopen we over het steile pad naar beneden. We vervolgen de route langs het riviertje. Langs de diverse "klingel-klangels" lopen we weer langzaam omhoog en dan komt het...een super steile beklimming. Eenmaal boven houden we bij de grote xilofoon een korte pauze. We drinken wat en genieten even van de zon. Dan lopen we verder. De route gaat verder de berg op, maar gelukkig is het niet meer zo steil. Dan lopen we Hoscheid weer in en langs nog een paar "klingel-klangels" komen we weer bij de auto uit. Het was een leuke, afwisselende route.

 

 

Over de Klangwanderweg

 In Hoscheid, midden in Natuurpark Our, ligt de Klang-Rundwanderweg van 6,5 km. Kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben hier verscheidene klanksculpturen gemaakt, 17 in totaal. Deze nodigen je als wandelaar uit om even te stoppen en muziek te maken, om naar de natuur te luisteren of om ze simpelweg te bewonderen. Dit maakt de route dan ook geschikt voor de hele familie.

Voor slechtzienden en blinden bestaat er een speciale bezichtiging op aanvraag, wegenkaart en gids in Brailleschrift.

 

Bron: natuurpark-our.lu en visitluxembourg.com

 

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
klangwanderweg - 7 km.gpx
GPS eXchange bestand 72.6 KB
Download
Brochure Klangwanderweg
Brochure.pdf
Adobe Acrobat document 1.1 MB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0