Beaufort - 16 km

Beschrijving

Eind maart 2015 gaan we samen met mijn broer een weekje kamperen in Luxemburg. We staan op de camping in Kautenbach. Een mooie vertrekbasis voor de geplande wandelroutes. Voor vertrek heb ik namelijk diverse routes uitgezocht, waaronder één in Beaufort.

We parkeren onze auto bij het kasteel in Beaufort en trekken onze wandelschoenen aan. Langs de vijver tegenover het kasteel lopen wij het bos in. We lopen langs indrukwekkende rotspartijen van kalkzandsteen. Door de invloed van regen en wind (erosie) zien ze er bijzonder uit. De route loopt langs een klein riviertje. Op een gegeven moment stikt het zo van de muggen (en dit in maart!), dat we onze capuchon maar even opdoen.

Het eerste deel van de route langs het riviertje loopt makkelijk, maar dan volgt er een pittige, gelukkig niet al te lange, klim. We lopen tussen twee enorme rotsen door. Dan steken we een grote weg over. De route loopt door het bos geleidelijk verder omhoog. Bij het uitzichtpunt stoppen we even om te lunchen en te genieten van het uitzicht.  Na de lunch lopen verder door het bos waar we kunnen genieten van prachtige uitzichtpunten. Wel moet je goed opletten dat je niet te ver naast het pad loopt. Er zijn namelijk diverse kloven en ze vallen niet allemaal goed op. Dan komen we weer bij de weg uit waar een groot informatie bord staat. Het blijkt dat ook in deze bossen hard gevochten is tijdens de Tweede Wereldoorlog. We vervolgen onze route verder door het bos aan de overkant van de weg. Dan komen we weer in Beaufort. We lopen een stukje door de stad en gaan dan weer het bos in. Hier zijn ze druk bezig met bosbouwwerkzaamheden. En wij, wij zijn iets te druk bezig met het kijken naar deze werkzaamheden, want we lopen zo de afslag voorbij. Even omkeren dus... We lopen aan de rand van Beaufort door bos tot we weer in de stad komen. We lopen langs het kasteel de helling af terug naar de auto.

Het was een mooie, afwisselende wandeling!

 

Over de Klangwanderweg

Beaufort is een dorp en gemeente in het noordoosten van het Groothertogdom Luxemburg. Het ligt in het deel van Luxemburg dat bekendstaat als Klein Zwitserland, nabij het Mullerthal. Toerisme is dan ook een belangrijke bron van inkomsten.

Aan de rand van Beaufort ligt een 700 jaar oude kasteelruïne van Burg Beaufort. Sinds 1981 is dit in eigendom van de staat Luxemburg. De burchtruine kan bezichtigd worden. Bepaalde delen van de burcht zijn in de oude toestand hersteld en gerestaureerd.

Bron: Wikipedia

 

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Route beaufort - 16 km.gpx
GPS eXchange bestand 58.3 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Koen (zaterdag, 09 mei 2015 17:45)

    Een werkelijk schitterende route!! Erg mooie natuur met die aparte rotsen en mooie uitzichten! Als je in de buurt bent dan moet je deze route lopen! Een echte aanrader!
    Groeten Koen