Ramsau - 20 km

Beschrijving

Na de wandeling door de Almbachklamm in Marktschellenberg, staat vandaag een andere "klamm" op het programma. We gaan een route langs de Wimbachklamm lopen. En daarvoor hebben we een goede dag uitgekozen. Na een aantal dagen van bewolkt weer, is het vandaag stralend weer.

We parkeren onze auto bij het informatiecentrum aan de Wimbachklambrucke. Vanaf de parkeerplaats lopen we omhoog. En dan staat er een betaalautomaat. We moeten hier een toegangsmunt voor de Wimbachklamm kopen. Voorbij de automaat slaan we het pad links in. En daar staat even verder een draaipoortje. Muntje er in en we kunnen doorlopen. En wat we daarna zien is schitterend! Het pad loopt langs woest stromend water en watervallen. Het pad door de klamm is aanzienlijk korter dan de Almbachklamm, maar veel indrukwekkender. Als we weer door een draaipoortje de klamm verlaten volgt er een routewijziging. Ze zijn aan het werk en we worden omgeleid. Direct na het draaipoortje lopen we rechts naar boven. Vervolgens gaan we links over de onverharde weg. We lopen nu een "etage" hoger dan de oorspronkelijke route. Dan lopen we een weiland in. Vanaf dit hoger gelegen punt heb je een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Als we het weiland verruilen voor het bos, dalen we weer af en komen we op het oorspronkelijke pad uit. Dit pad loopt gestaag omhoog. Onderweg staan bordjes die aangeven op welke hoogte we lopen en hoeveel hoogte we nog moeten overbruggen voordat we bij de Wimbachgrieshütte zijn. Het zicht op de bergen is de hele route echt prachtig. We zien zelfs een aantal lawines.
We steken een grote open vlakte over met veel stenen. En dan lopen we het bos in, het is nog een klein stukje naar ons eindpunt. Als we bij de Wimbachgrieshütte zijn, genieten we van het prachtige uitzicht, drinken we wat en eten we een heerlijk vers gebakken koek. Daarna lopen we dezelfde weg weer terug naar de auto. 
Het was een prachtige wandelroute. Wij hebben enorm genoten! Het is een route die je zeker moet lopen als je ind e buurt bent!

 

Over de Wimbachklamm

De Wimachklamm is ruim 200 meter lang en ligt in het Wimbachtal, eem meer dan 10 km lange vallei in de Beierse alpen. Door het dal kan je, net als wij hebben gedaan, naar de Wimbachgrieshütte lopen. Deze hut ligt op 1327 meter hoogte en is in het zomerseizoen geopend. De hut heeft ook mogelijkheden om te overnachten en is daardoor tevens een goede uitvalsbasis voor langere trektochten door het gebied.

Bron: Wikipedia

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Wimbachklamm - 20 km.gpx
GPS eXchange bestand 205.2 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0