Marktschellenberg - 9 km

Beschrijving

Bepakt en bezakt gaan we op pad. Vandaag staat een wandelroute door de Almbachklamm op het programma. Als we onze auto parkeren, zien we dat we vandaag niet de enige zijn. We betalen de geringe toegang en gaan op pad.
Als snel lopen we op de paden door de kloof. Schitterend is het erg. Je loopt langs vele watervallen en stroompjes. Het is druk, dus we moeten af en toe wel even wachten om een foto te kunnen maken. Een groot deel van het pad is net (oktober 2016) vernieuwd. Medewerkers zijn de bordjes nog op de nieuwe bruggen aan het schroeven. Het pad is dan ook goed te lopen. De hoogtes zijn daarnaast door de trappen goed en eenvoudig te overbruggen. En dan ervaren we meteen het voordeel van een kleine hond. Fritz is makkelijk te tillen :)
Bij een van de bankjes langs de route in de kloof gaan we even lunchen en genieten we van het uitzicht. Daarna lopen we weer verder. Als we bij de dam aankomen vervolgen wij onze route naar rechts. We lopen de berg op en gaan een deel terug langs de klam. Hoe verder we de berg oplopen, des te minder mensen komen we tegen. Dan lopen we het gebied uit en komen we bij een paar boerderijtjes. Hier is het even zoeken. De bordjes wijzen een andere kant op dan de route op onze gps. Even goed kijken dus. We lopen voor de eerste boerderij langs. Onze wandelroute blijkt naast deze boerderij door het weiland te gaan. Hier ligt ook een wandelpad door het gras. Het pad loopt de berg af. Onderaan steken we een riviertje over. Gelukkig hebben we hoge schoenen aan! Daarna lopen we weer om een ander weiland de berg op. Nu vervolgen wij onze route over een verharde weg. Als we bij het volgende dorpje zijn, verlaten wij de verharde weg weer en gaat de route verder tussen twee weilanden door. En dan begint de afdaling en volgen er veel, héél veel trapjes omlaag.

Het was een mooi wandeling!

 

Over Almbachklamm

De Almbachklamm, een kloof / vallei tussen de Ettenberg en Maria Gern, is 15.000 jaar geleden ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Het smeltwater van de gletsjer, en later het regenwater, baande zich een weg door het oude land en scheidde de twee bergen.
De wandelroute door de kloof dateert van 1894. Het pad is binnen een maand door soldaten van tweede en vierde "Kompanie des Ingolstädter Pionierbataillons" aangelegd. Hierbij behoorde de aanleg van een tunnel, 29 bruggen en 320 trappetjes die zorgen voor een hoogte overbrugging van 200 meter.

Let op: De Almbachklamm is geopend van mei t/m oktober. 

 

Bron: Wikipedia

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
almbachklamm - 9 km.gpx
GPS eXchange bestand 148.9 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0