Hürtgenwald - 15 km

Beschrijving

Wij parkeren de auto bij Museum Hürtgenwald. We trekken onze wandelschoenen aan, doen onze rugzakken op en vertrekken. We lopen eerst richting de kerk. Vanaf dit punt vertrekken diverse wandelroutes. Alle routes zijn door middel van kleine bordjes met daarop nummers goed aangeven.

Wij lopen langs de kerk, door een lange straat het dorp Vossenack uit. Op veel plekken heb je al een prachtig weids uitzicht. Als we een stuk over de polderweg hebben gelopen, slaan we linksaf het bos in. Het is een mooi bos bestaande uit voornamelijk loofbomen. Het pad loopt bergafwaarts en dan weet je dat je ook weer omhoog moet ;-)

Als we de oude burg met daarop een gedenkmonument oversteken, gaat het pad weer de berg op. Als we boven zijn, komen we langs een mooi uitzichtpunt met een hutje. Daar pauzeren we even. Vervolgens lopen we langs de weilanden weer terug het bos en pad daalt weer. Onderweg zien we nog de overblijfselen van een rupsband van een tank liggen.

Als we de oude burg weer oversteken vervolgen we onze route over een goed bospad tot we het bos weer uitlopen. We komen in een klein dorpje aan. Bij het laatste hotel in het dorp lopen weer omhoog de berg op en het bos weer in. Af en toe moeten we goed uitkijken. We steken namelijk diverse keren een moutainbikepad over. En dan moeten we even goed kijken hoe de route loopt. Het parcours voor de bikers is redelijk nieuw en onze route loopt door dat parcours naar boven. Eenmaal boven lopen een deel over de weg om vervolgens weer een polderweg in te slaan. Langs de weilanden lopen we het dorp weer in terug naar het museum.

Het was een mooie, afwisselende route!

 

Over Hürtgenwald

Hürtgenwald ligt in de omgeving van Aken. In de periode tussen half september 1944 en februari 1945 vond hier de Slag om het Hürtgenwald plaats. Op de verschillende routes door het gebied zijn hier nog enkele sporen van te zien. Er zijn veel mensen omgekomen tijdens de Slag om het Hürtgenwald. De Amerikanen verloren 57.000 man. Dit was te wijten aan het feit dat haar infanterie, in tegenstelling tot de Duitse, onvoldoende op een gevecht in een onoverzichtelijk bos als het Hürtgenwald was uitgerust. De Duitsers leden eveneens gevoelige verliezen, zo'n 15.000 man werden gedood of raakten gewond.

 

Bron: Wikipedia

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Hürtgenwald 14,8 km.gpx
GPS eXchange bestand 210.0 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0