Vielsalm - 14 km

Beschrijving

Vandaag gaan we weer eens wandelen in de Belgische Ardennen. We hebben een wandelkaart van Vielsalm en besluiten de 'rode ruit' route te lopen. We parkeren onze auto nabij de VVV. Vanaf daar loopt de route langs het water, maar wij nemen een kleine omleiding. Wij lopen eerst een stukje langs de weg en stoppen bij de bakker om wat lekkers te kopen voor onderweg.  Iets voorbij de bakker lopend we het trapje af en komen we weer uit op de route.

We lopen langs het water. Als we bij het bruggetje en de weg aankomen lopen we omhoog richting de kerk. We lopen een stuk langs de weg, maar al snel slaan we rechtsaf en laten we de drukke weg achter ons. De stad maakt langzaam plaats voor natuur. We lopen door het bos en genieten van de prachtige herfstkleuren. Beetje jammer is dat we af en toe zicht hebben op een grote rookpluim van een fabriek. 

Als we zo'n 5 kilometer hebben gelopen, is het tijd om lunchpauze te houden. Na de lunch lopen we verder door het bos. Een paar kilometer verder lopen we het bos uit en gaat de route door een klein landelijk dorpje. We lopen tussen de weilanden door en komen zo nu en dan langs wat huizen.

Wanneer we in het volgende dorpje aankomen gaan het mis. We zijn zo naar (oude) huizen aan het kijken dat we de afslag missen. Daar komen we achter als we het dorp uitlopen. Er zit ud niets anders op dan een stukje terug te lopen. Bij de mark 'foutje' in de route moet je dus linksaf en niet rechtdoor (of je moet het ook leuk vinde de oude woningen te zien). 

Na deze kleine "D-Tour" zitten we weer op het juiste pad. We komen uit bij een camping en lopen daar aan de linkerkant langs. Voorbij de camping loopt de weg weer omhoog en komen we weer uit bij de kerk in Vielsalm. We lopen door het centrum terug naar onze auto. 

Het was een leuke, afwisselende route. 


Over Vielsalm

Vielsalm dankt een deel van zijn naam aan de gelijknamige riviertje Salm. Maar letterlijk betekent Vielsalm betekent 'Oude Salm'. In 1977 werden de plaatsen Grand-Halleux, Petit-Thier en Bihain toegevoegd. De gemeente Vielsalm telt iets meer dan 7500 inwoners.
Het Suske en Wiske-verhaal 'De macabere macralles' speelt zich grotendeels af in Vielsalm. De bosbessen en Gustine Maca (een vermeende heks) spelen een belangrijke rol.

Bron: Wikipedia

 

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Vielsalm route 1.gpx
GPS eXchange bestand 127.8 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter

Reactie schrijven

Commentaren: 0