Assenede - 16 km

Beschrijving

Deze keer hebben we een route wat dichter bij huis uitgezocht, Assenede. Het is aan het begin van de middag als we de auto net buiten het centrum parkeren. Vanaf daar lopen we naar het centrum, de plek waar de uitgezochte route start. Het stedelijk gebied en de bebouwing maken al snel plaats voor mooie uitgestrekte polders. We lopen over landweggetjes langs vele kreken en wateren. Het is koud en grauw, maar gelukkig staat er niet veel wind. In de akkers zien we een grote groep foeragerende ganzen zitten. Niet veel verder komt een boerderijhond ons begroeten. Hij loopt gezellig en op gepaste afstand achter ons aan. Af en toe markeert hij zijn weg en blijft hij ons uit. Na bijna één kilometer maakt hij weer rechtsomkeert, terug naar de boerderij. Door de mooie Belgische polders lopen we richting ons eigen (Neder)land. Net voor de grenspaal buigt de route af en lopen we terug richting Assenede. De uitgestrekte polders maken weer langzaam plaats voor meer bebouwing. In de verte zien we de kerktoren Assenede. Via de andere kant van de stad komen we weer terug in het centrum. Het was een mooie route.

 

Over Assenede

Assenede ligt in de gelijknamige gemeente in de Belgische provincie  Oost-Vlaanderen, gelegen aan de grens met Nederland. Uit veelvuldig onderzoek blijkt Assenede één van de oudste gemeenten van Vlaanderen te zijn, met een geschiedkundige vermeldingen daterend uit de tiende eeuw.

Kreken, polders en dijken vormen het aanzicht van Assenede. Deze overblijfselen van middeleeuwse stormvloeden geven Assenede haar rustgevende en natuurlijke uitstraling.

Bron: Wikipedia en Assenede.be

 

Foto's

Klik op de foto voor een vergroting.

Eigenschappen route

Klik op het plaatje voor een vergroting.

Downloads

Download
Route
Ronde Assenede - 16 km.gpx
GPS eXchange bestand 155.9 KB

VertrekpuntLaat hier je reactie achter!

Reactie schrijven

Commentaren: 0