Campings Zweden

Camping Getnö Gård

Camping Getnö Gård  is omgeven door water en daardoor ideaal voor mensen die van watersport / kanoën houden. Je kan er prachtig tussen en langs de vele eilandjes varen. Op de camping is het mogelijk een kano/kajak te huren.

De camping is ruim opgezet en de plekken zijn groot. Door de ligging (rondom veel water) en het hoge gras op de camping, hadden wij erg veel last van muggen ("knutjes").  Er zijn twee sanitair-gebouwtjes die gebruik maken water uit het meer. Het toilet wordt daar mee doorgespoeld en ook het douche doe je met water uit het meer. Tijdens ons verblijf werd het sanitair niet dagelijks schoongemaakt.

Camping Getnö Gård
Getnö Gård

S-360 10 Ryd
www.getnogard.seSeläter Camping

Deze grote camping ligt dicht bij Noorwegen en is een goed vertrekpunt voor uitstapjes. Vanaf de camping kun je diverse bergen / rotsen opklimmen vanaf waar je een prachtig uitzicht heb over de fjorden. De plekken op de camping zijn ruim en er zijn meerdere sanitairgebouwen. Het sanitair is prima, maar werd toen wij er waren niet schoongemaakt.

Seläter Camping
Norrkärr
452 90 Strömstad
www.selater.seSpilhammars Camping

Deze grote en nette camping wordt heeft Nederlandse eigenaren. Wij stonden op de heuvel, boven aan een meer. Vanaf dat punt hadden we een leuk uitzicht. Ondanks de ligging aan het water hebben wij geen last gehad van de Zweedse "knutjes". Dit komt doordat het gras op de camping erg kort wordt gehouden zodat de muggen daar geen bescherming kunnen zoeken tegen hitte etc.

Het sanitair op de camping is netjes en werd goed bijgehouden. De camping is vrij open (je loopt er zo op en af), maar je hebt alleen met een speciale pas toegang tot sanitairgebouw.

De camping ligt dicht Nora Kvill National Park. Een prachtig natuurpark met een oerbos dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Spilhammars Camping
Box 36
598 05 Mariannelund
www.spilhammarscamping.comCamping Tiveden

Camping Tiveden ligt aan een mooi en groot meer, in de buurt van Tiveden Nationaal Park. Wie van natuur en wandelen houdt, moet dit park zeker eens bezoeken. Maar ook vanaf de camping zijn er diverse mooie wandelingen te maken.

De camping wordt gerund door Nederlanders. Wij werden er zeer vriendelijk en hartelijk ontvangen. Je merkt dat ze met veel plezier en liefde de camping runnen. Alles is erg netjes en wordt goed onderhouden. Er is één sanitairgebouw wat voldoende is en wat goed wordt schoongehouden. Op de camping is tevens een klein restaurantje waar je erg lekker kunt eten. De Elandenstoofpot is een aanrader! Wanneer wij weer naar Zweden gaan, komen wij hier zeker nog eens terug.

Camping Tiveden
Baggekärr 2
69597 Tived
www.campingtiveden.comVillingsbergsgårdens camping

Toen wij bij Villingsbergsgårdens camping aankwamen, leek deze (in tegenstelling tot wat in de Zweedse campingbrochure stond) gesloten te zijn. Ondanks dat mochten wij van de eigenaar toch op de camping komen staan. 

De camping ligt aan een meer waar het flink kan waaien. Wel hadden we een prachtig uitzicht! Op de camping lopen veel (wilde) ganzen. Een leuk gezicht, maar daardoor ligt er wel veel poep. Rondom de camping wordt gewaarschuwd voor slangen. Wij hebben er een aantal gezien, dus inderdaad uitkijken waar je loopt. Er is op de camping een sanitairgebouw, met een zeer beperkt aantal douches en toiletten. Wij stonden er alleen, dus was dit voldoende.

Villingsbergsgårdens camping
Villingsbergsgården
691 94 Karlskoga
www.villingsberg.se