Campings Duitsland

Camping-Resort Allweglehen

Nette camping gelegen in Duitsland tegen de grens met Oostenrijk. Wij zijn hier in het naseizoen (oktober 2016) geweest en toen waren ze aan het verbouwen. Het zwembad was weg en het tweede sanitairgebouw was afgebroken. Ook werden veel plaatsen opnieuw aangeplant. 

Ondanks alle werkzaamheden was het erg netjes op de camping. Het enige sanitairgebouw was voldoende ruim voor de aanwezige gasten en werd goed schoongehouden. Op de camping is een gezellig restaurant waar je heerlijk kunt ontbijten en dineren.

De camping ligt mooi tussen de Beierse bergen. Een prima uitgangspunt om te wandelen. Hoewel wij er zelf geen gebruik van hebben gemaakt, stop er een bus dicht bij de camping. Hier kan je, op vertoon de pas die je bij aankomst ontvangt, gratis gebruik van maken. Tevens geeft deze pas ook korting op diverse toeristische attracties.

Camping-Resort Allweglehen
Allweggasse 4
83471 Berchtesgaden
www.allweglehen.deCamping Carpe Diem

Nette camping met Nederlandse eigenaren. De camping heeft een (buiten)zwembad en diverse speelvoorzieningen. De campingplaatsen zijn voorzien van een eigen watertappunt en grotendeels gescheiden door heggen. Dit geeft je plek veel privacy. 

Er is één sanitairgebouw. In het voorseizoen (toen wij er waren) was dit voldoende. Het sanitair zelf is gedateerd, maar netjes onderhouden en wordt dagelijks eenmaal schoongemaakt.

De camping ligt mooi aan het water met veel groen. Sterk minpunt vonden wij de weg langs de camping (aan de andere kant van het water). Over deze doorgaande weg komt zeer veel (hard rijdend) verkeer. Daarnaast loopt aan de andere kant van de camping een spoorbaan en komen er veel vliegtuigen over. Tijdens ons verblijf hebben wij dit als hinderende geluidsoverlast ervaren.

Camping Carpe Diem
Martinshölzle 6-8
72218 Wildberg
www.campingcarpediem.deCamping Hochschwarzwald

Terrassencamping met Nederlandse eigenaren. De camping ligt tegen een helling. Langs de camping ligt wel een weg waar (voornamelijk overdag) veel verkeer en motoren overheen komen.

Er is één sanitairgebouw. In het voorseizoen (toen wij er waren) was dit voldoende. Tijdens de drie overnachtingen dat wij er verbleven, is het niet schoongemaakt.

Camping Hochschwarzwald
Oberhäuserstr. 6
D-79674 Todtnau-Muggenbrunn
www.camping-hochschwarzwald.deRosencamping

De keten Azur heeft verschillende campings door Duitsland. Wij hebben eind mei 2017 'Rosencamping' in de Schwäbische Alb bezocht. De camping ligt in een glooiend, voornamelijk open landschap met af en toe een strook bos.

Op de camping zijn veel vaste staanplaatsen die veelal erg rommelig waren aangekleed. Omdat wij voor het hoogseizoen waren, waren veel faciliteiten nog gesloten. De receptie, het winkeltje en het restaurantje waren dicht. Ook het zwembad was - ondanks de hoge temperatuur - gesloten en zat vol met alg. Het snoei- en houtafval lag op een grote berg op het kampeerveld. Dit alles gaf een  rommelige uitstraling. 

Er was een deel van het sanitairgebouw open. Dat was ruim voldoende voor alle aanwezige gasten. Het sanitair was gedateerd, maar wel goed schoon.

Azur Rosencamping Schwäbische Alb
Hardtweg 82

72820 Sonnenbühl-Erpfingen
www.azur-camping.deCamping Rissbach

Een camping van Nederlandse eigenaren heeft een mooie ligging direct aan de moezel.
Op de camping zijn vrijwel alleen camper- en caravanplaatsen. Wij hebben hier een aantal nachtjes in een XXL Wijn-slaapvat geslapen. Het Wijn-Slaapvat was netjes en erg knus. De inrichting is simpel, maar alles wat je nodig hebt is aanwezig. Doordat het rond is, zitten de banken niet heel erg comfortabel.
Tip: ga je in het voor- of najaar? Neem dan je eigen beddengoed en/of dekens mee. Er zijn namelijk alleen twee hele dunne dekbedden aanwezig en het kan 's nachts flink afkoelen!
In het restaurant kan je heerlijk eten voor een goede prijs. Het grote sanitairgebouw werd, ondanks dat de gehele camping vol stond, slechts een maal per dag schoongemaakt.

Camping Rissbach
Rissbacherstrasse 155
56841 Traben-Trarbach
www.mosel-camping-platz.deCamping-Freizeitzentrum Sägmühle

De camping ligt onder Kaiserslautern in een mooie omgeving. Er zijn veel bossen met eindeloze wandelmogelijkheden.

De camping is erg groot. De plekken zijn verdeelt over drie terreinen. Naast de reguliere campingplaatsen zijn er zeer veel vaste staanplaatsen. Daarnaast verhuren ze verschillende accommodaties, zoals Wijn-Slaapvat, Heksenhuisjes en stacaravans.

Op de camping zijn veel faciliteiten, zoals een zwemmeer, speeltuin, sportvelden, kapsalon, winkeltje, broodjesservice en een restaurant.

Op elke terrein ligt een sanitairgebouw(tje). De inrichting daarvan is gedateerd al zijn de meeste wel onderhouden.

Toen wij er waren was er een groot jeugdkamp van de brandweer wat helaas terug te zien was in de netheid van het sanitair.

Camping-Freizeitzentrum Sägmühle
Sägmühle 1
67705 Trippstadt
www.saegmuehle.de