Speurneus

Fritz snuffelt goed en graag. Tijdens het wandelen geeft hij vaak wildsporen aan en gaat hij voorstaan. Een "talent" waar we dus wel iets mee moesten doen. Nu is jagen niet echt mijn ding, dus zochten en vonden we iets anders. Gisteren namen we deel...

...aan onze eerste (proef)les praktijkspeuren. Na de uitleg gingen we van start. Super leuk om te zien dat Fritz met zijn 12 weken al meteen wist wat de bedoeling was. Vol enthousiasme liep hij de spoortjes. Wij hebben dus onze nieuwe, gezamenlijke hobby gevonden! 

Praktijkspeuren
Bij praktijkspeuren moet je hond een vermist persoon zoeken. Trainingen gaan uit van de natuurlijke instincten van een hond, zonder druk of dwang. Je kan daarom al met een pup van twee maanden oud starten. Wil je meer weten over praktijkspeuren? Kijk dan eens op www.speurhond.nl of lees het boek 'Iedere hond kan speuren'.