Nacht van de Nacht

Tijdens de jaarlijkse Navht van de Nacht worden er in heel Nederland diverse activiteiten georganiseeerd. Dit jaar gingen wij naar de Biesbosch voor een tocht met een fluisterboot. Nou ja, fluisteren...
...was het helaas niet echt. Op de boot zat namelijk een grote groep van de "dames breiclub" en dus werd er flink gekletst 😌 De boot zelf heeft daarnaast een elektrische boegschoef die ook niet echt stil te noemen is. Maar dat alles mocht de pret niet drukken.
We begonnen dus met een stuk varen. Het gebied is prachtig in het donker. En ondanks het bewolke weer was goed te zien hoeveel lichtvervuiling er is. We vaarden naar een van de overgebleven boerderijen om een stuk te wandelen. De natuur is prachtig, het was genieten van de spiegeling van de bomen op het water. Na de rondwandeling vaarden we terug en vingen we nog een glimp op van een bever. Het is een prachtig gebied en wij gaan zeker nog een terug. 

Nacht van de Nacht
Jaarlijks, tijdens de langste nacht van het jaar - wanneer we de zomertijd verruilen voor de wintertijd - organiseren natuur- en milieufederaties de Nacht van de Nacht. Het doel is aandacht te vragen voor lichtvervuiling. Want lichtvervuiling verstoort het leven van nachtdieren. 
Tijdens de Nacht van de Nacht doen veel bedrijven en instellingen het licht uit. Zo worden veel overheidsgebouwen minder verlicht. Want waarom zou een monument de hele nacht volledig in de schijnwerpers moeten staan?