Vakantieplanning

De vakantie komt langzaam dichterbij. Maar voordat het zover is moet er heel wat gedaan worden. En het begint natuurlijk allemaal met de vraag: 'Waar gaan we dit jaar naar toe?'

Vorig jaar hebben we rondgetrokken door Zuid Zweden langs verschillende natuurparken. Een schitterende vakantie waarin we uiteraard veel gewandeld hebben. Maar het was ook een vakantie van veel, heel veel autorijden. Dus toen we een paar weken geleden onszelf de vraag stelde 'Waar gaan we dit jaar naar toe?', besloten we dat we dit jaar in ieder geval minder ver willen rijden. Dus dit jaar gaat de reis naar Duitsland!

Maar daarmee zijn we er natuurlijk niet. Er moet eerst nog een regio gekozen worden. De eis was simpel: a) je moet er mooi kunnen wandelen en b) ik wil naar leuke campings.

Het eerste deel was makkelijk. We willen naar de bergen en we wandelen graag in loofbos. Na het bekijken van verschillende informatiefolders, hebben we dan ook voor de regio Beieren gekozen.

Het tweede deel, de campings, blijkt wat moeilijker. Wij houden van natuurlijke campings waarbij niet de hele camping strak ingedeeld is in vakken/plekken. Campings waar je dus wat ruimte hebt. En ja, dan blijk je in Duitsland toch een beetje aan het verkeerde adres te zijn ;-) Dat wordt dus nog even zoeken! 

brochures Duitsland
Foto: informatiebrochures

De vakantie is daarnaast voor mij altijd een aanleiding om mijn "outdoor-garderobe" weer eens onder de loep te nemen. Wat kan er beter, welke kledingstukken heb ik nog nodig en van welke materialen moeten die zijn gemaakt? Dus ook die zoektocht kan weer beginnen!