Prachtig Luxemburg

Net terug van een heerlijke vakantie in Luxemburg. Het was een weekje genieten midden in de natuur. Want ondanks dat het misschien nog wat vroeg in het jaar was, zijn wij gaan kamperen. Wij in onze caravan en mijn broer in een tent. En dat viel niks tegen! Het weer was ons gelukkig gunstig gezind.

We stonden op een camping in Kautenbach. Door de redelijk centrale ligging is Kautenbach een ideaal vertrekpunt voor het maken uitstapjes. En dat hebben we de hele week dan ook gedaan. We hebben verschillende wandelingen gemaakt. Ieder met zijn eigen charme. Een verslag van de wandelingen lees je binnenkort op mijn website. Ook hebben we Esch-sur-Sûr (Esch-Sauer in het Duits) bezocht. Een leuk klein plaatsje met boven op de berg een kasteelruïne. En dat is iets wat je veel ziet in Luxemburg, kastelen en kasteelruïnes. Het kasteel in Viande is ook de moeite waard om te bezichtigen. Tijdens ons bezoek miste wij alleen wel wat diepgang. Er wordt namelijk niet heel veel verteld over de vroegere geschiedenis. Daarnaast vonden wij het moderne etablissement op de binnenplaats wat afbreuk doen aan het historische complex. 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er ook in Luxemburg hevig gevochten. Dit werd ons al duidelijk tijdens het wandelen. Op veel van de routes die wij hebben gelopen, kwamen wij informatieborden tegen die hier naar verwezen. Voor wie geïnteresseerd is in deze geschiedenis is het "National Museum of military history" in Diekirch een echte aanrader. Je zou het vanaf de buitenkant gezien wellicht niet zeggen, maar het is een super groot en werkelijk schitterend museum. Aan de hand van grote diorama's worden de verhalen op indrukwekkende wijze in beeld gebracht.

 

Je snapt het, de week is omgevlogen. We hebben genoten en komen zeker nog eens terug!

 

Foto: een van de diorama's in het National Museum of military history
Foto: een van de diorama's in het National Museum of military history