Eerste blogpost

Met dit bericht is mijn eerste blogpost een feit! Deze blog gaat mijn Facebook status-updates vervangen.

Waarom stoppen met Facebook?

Facebook voldeed steeds minder aan mijn eisen. Je kunt foto's delen, maar bijvoorbeeld geen bestanden. Onze wandelroutes zijn dus via Facebook niet te delen. Daarnaast kan je op een eigen website je eigen creativiteit kwijt - want zeg nou eerlijk, welke Facebookpagina heeft er nu een prachtige vakantiefoto als achtergrond?

De privacyvoorwaarden van Facebook  roepen bij mij ook steeds meer vragen op. Ze zijn vaag en worden deze zonder expliciete kennisgeving aangepast. Welke gegevens van mij deelt Facebook en met welke bedrijven? Wie het weet mag het zeggen.

 

Helemaal stoppen met Fb?

Ga ik mijn profiel nu helemaal verwijderen? Nou nee, zo ver ga ik nu ook weer niet. Social Media waaronder FB is toch een soort van verslaving ;-)  Ik wil natuurlijk wel op de hoogte blijven van alle ins-and-outs van iedereen. Dus ik zal minder zelf posten, maar nog wel blijven volgen en liken.